En ny uke «på» skolen er klar for å starte. Elevene i klasse 8 B på Grødem starter med videomøte.
En ny uke «på» skolen er klar for å starte. Elevene i klasse 8 B på Grødem starter med videomøte. FOTO: Per Thime

Dette er skolehverdagen!

Da var en ny uke på skolen i gang

Det er en annerledes skolehverdag for alle i Randaberg – og ellers i landet. Elevene i klasse 8 B på Grødem startet uka med videomøte.

SKOLE: Det er skole hjemme som gjelder i disse koronatider. Elevene i klasse 8 B på Grødem startet uka foran dataskjermen med videomøte for å gå gjennom uka som venter med undervisning – og for at skolen skal vite at det går bra med alle elevene som ikke akkurat har en normal hverdag.

– Det er klart det er spesielt, både for elever og for oss lærere. De ukene elevene har vært hjemme med undervisning har imidlertid fungert bra, sier lærer Odd Ivar Alsvik til Randaberg24.

Han og May-Britt Nerland er kontaktlærere for klassen.

– Det jeg savner mest er kontakten med elevene, å være sammen med dem i klasserommet. Når det er som det er, så har vi gode digitale hjelpemidler som vi bruker, forteller Nerland. Som videomøter.

May-Britt Nerland er lærer på 8. trinn ved Grødem skole.

Til videomøtene som arrangeres noen ganger i uka deles klassen opp i grupper. Alle elever får ukesprogrammet – og fredag er det matteprøve.

– Det er klart det er spesielt å ha prøver nå, men også her bruker vi de hjelpemidlene vi kan. Fredag er det matteprøve og da skal elevene ha den som en vanlig skoletime. Det åpnes opp på nett og elevene har 45 minutter på seg for å bli ferdige, sier Alsvik.

Det er også mulig å bruke hjelpemidler på prøver.

Odd Ivar Alsvik er lærer for klasse 8 B på Grødem. Foto: Per Thime

De to lærerne på Grødem tør ikke se i spåkula om hvor lenge dette kommer til å vare, at skolene er stengt. Nå er man imidlertid inne i den siste skoleuka før påske. Hva som skjer etter påske er helt i det blå.

Elevene i klassen blir også spurt hvordan det går sånn ellers i hverdagen. Svarene fra flere er at de savner å være ute blant venner, noen er litt lei av å spille – og de fleste av dem savner også å være på skolen sammen med de andre i klassen.

Carina Nysted Tunge er elev i klasse 8 B ved Grødem skole. Foto: Per Thime