Monica Celine Johansen og alle andre russ opplever en spesiell russetid.
Monica Celine Johansen og alle andre russ opplever en spesiell russetid. FOTO: Privat

Russen forstår at treff måtte avlyses

– Det er kjipt, men forståelig

I går ble Landstreffet for russen i Kogeparken avlyst. Russen, blant annet ved Randaberg videregående skole, har betalt flere tusen kroner i billetter allerede.

RUSSETREFF: Vi synes det er veldig kjipt. Det er en begivenhet vi alle har gledet oss veldig til, og som alle før oss har opplevd. Det gjør jo at avslutningen på 13 år med skolegang blir helt annerledes enn hva vi tenkte oss. Det sier Monica Celine Jacobsen, en av over 100 russ ved Randaberg videregående skole.

Hun og medelevene skjønner godt hvorfor det er avlyst. I går ble også skriftlig eksamen avlyst – det ligger an til et spesielt år for skoleelevene.

– Men situasjonen er som den er, og det er jo ingen sin feil. Vi må bare akseptere det og heller prøve å tenke alternativt når det kommer til feiringen.

I går ettermiddag hadde ikke ledelsen i Kongeparken svar på hva som skjer med alle billettpenger som allerede er betalt inn.

– Vi har jo allerede brukt mye penger, både til treffet i Kongeparken og annet. Vi håper alle at vi i hvert fall får pengene fra det avlyste treffet i Kongeparken tilbake. Så vidt jeg fortstår skal det være muligheter for det.