NAV-leder Kel Tighe forteller om flere som sliter med CV. Nå får de hjelp, for NAV har laget videoer for å bistå.
NAV-leder Kel Tighe forteller om flere som sliter med CV. Nå får de hjelp, for NAV har laget videoer for å bistå. FOTO: Per Thime/montasje

Se video hvordan det fungerer

– Flere synes det er vanskelig å registrere CV

NAV-sjef Kel Tighe i Randaberg melder om fortsatt stor pågang av mennesker som melder seg arbeidsledige. Flere sliter med å registrere CV.

LEDIGHET: – Vi har ikke de aller siste tallene for Randaberg, men vi venter på dem, sier Tighe. De siste var på 381 permitterte eller uten arbeid i Randaberg.

Det er fortsatt stor pågang fra mennesker som er permittert i kommunen. Arbeidsledigheten i Norge har ikke vært høyere siden krigen.

Flere sliter

– Det vi ser er at flere sliter med å registrere sin CV, for mange er det første gang de skal gjøre det. Det er mange flinke folk som har aldri har søkt jobber, men har gjerne fått jobb gjennom nettverk eller lignende. Det har jeg forståelse for at er krevende, sier han.

NAV-leder Kel Tighe forteller at det nå er nærmere 400 som har meldt seg arbeidsledige i Randaberg. Med på pc, ansatte med hjemmekontor. Foto: Per Thime/arkivbilde

Han minner derfor om at det med CV er viktig, for det finnes jobber der ute.

Video

– Ja, det er riktig. Jobber finnes og i disse tider er det jobber blant annet innen helse, logistikk/varetransport, sesongarbeidere i landbruket, butikkmedarbeider i dagligvare og innen renhold/vaskeri.

NAV har også laget et par videoer som kan være aktuelle i disse dager. Det dreier seg blant annet om hvordan er CV skal være, samt det som dreier seg om dagpenger.