STENGT: – Vi leier ikke ut fritidsbåter i den perioden vi er inne i nå, sier Ove Brigt Viste.

Utsetter båtsesongen – leier ikke ut fritidsbåter

Det er ikke helt kommet til båtsesong, men det er en del som skulle gjort sine forberedelser. Viste Båtuleie har utsatt sesongen for utleie av sine båter.

UTLEIE: – Nei, det er ikke tiden for å leie ut båter nå, sesongen er ikke startet, men vi følger også rådene som Redningsselskapet kommer med, sier Ove Brigt Viste til Randaberg24.

Det er kraftig vind i formiddag, så aktivitet ute på fjorden ved Viste er det ikke. Brødrene Ove Brigt og Magnus Viste har drevet Viste Båtutleie siden 2002.

– Opp gjennom årene har det blitt utleid en del båter, hvor mange husker jeg ikke nå. Med den situasjonen som er for tiden er det heller ikke aktuelt å leie ut. Vi kan ikke risikere at Redningsselskapet må ut på fjorden for å hjelpe folk som vi har leid ut båter til.

På Redningsselskapet sine nettsider går det fram at det ikke anbefales en tur på sjøen i disse tider.

– Dagens situasjon gjør vår beredskap ekstra sårbar og vi fraråder derfor bruk av fritidsbåt i ukene fremover. Hyttefolket er bedt om å holde seg hjemme, nå er det båtfolket som bør vise det samme ansvaret. Vi oppfordrer alle til å ta ansvar og fokusere på at dette er en felles dugnad. Det betyr å følge myndighetenes oppfordring. Vi håper at alle våre båtvenner og støttespillere har forståelse for situasjonen og tar ekstra hensyn til alle rundt dere i disse tider. Det skriver selskapet til alle båteiere.