Screenshot_2020-03-23 Hold Ventilene gående ❤️(1)

– Jeg vet hvor mye det betyr for mange

Startet spleis for Ventilene på Viste

Lubisney Rogstad fra Sandefjord har startet innsamling for Ventilene på Viste Strandhotell. Med karantene og forbud mot samling av mange mennesker, så taper ventilene 100 000 kr i uka, skriver hun på «spleisen».

INNSAMLING:Grunnen for at jeg gjør det er jo absolutt lett. Dette er en så viktig arena for ungdommer. Mennesker som betyr mye for meg og mange andre står i fare fra å miste noe som de har kjempet for i mange år.

Hun fikk med seg oppslaget på Randaberg24 om at Ventilene tapte minst 100.000 kroner i uka, og at vaffelsalg og pølser var en del av innsatsen for å få inn noen kroner, slik at seks ansatte kan arbeide videre med viktige ting. Foreløpig er det ikke satt et økonomisk mål for aksjonen som skal vare i 55 dager.

– Akkurat som andre bedrifter sliter de økonomisk i denne korona tiden. Grunnen til at jeg ikke har satt mål er fordi at jeg ønsker å få inn så mye som mulig. Nok til at ungdommene som trenger dette stedet vet at de har noe å komme tilbake til. Nok til at de frivillige vet at det fortsatt er ungdommer der når sommeren kommer.

VAFFELSJEF: Elisabeth Lied ved Ventilene Viste Strandhotell. FOTO: Per Thime

Rogstad kjenner veldig godt til Ventilenes arbeid på Viste. Hun er selv frivillig i organisasjonen og har vært det i to år.

– Jeg personlig elsker dette stedet. Jeg er en som elsker å hjelpe men har dessverre blitt mye brukt. Ventilene er et sted som har gitt meg mer enn jeg har gitt dem. Den kjærligheten disse menneskene viser til ungdommen er noe alle burde få. Og at man som frivillig får lære mye om seg selv er Gull verdt. Det er vannskelig å sette ord på hvor mye dette stedet trengs, forteller hun.

Hun avslutter:

– Tryggheten ved at Ventilene fortsatt er der når alt dette er over, er viktig for mange av oss.Derfor startet jeg også opp denne spleisen.

Da dette ble publisert hadde det kommet inn 4.000 kroner fra 14 givere – og det gjenstår 54 dager.