Trener Eirik Renberg Bjørnø, Randaberg IL Fotball.
Trener Eirik Renberg Bjørnø, Randaberg IL Fotball. FOTO: Per Thime

RIL-treneren om fotballpausen

– Det er ikke vi på nivå fem som blir hardest rammet!

Randabergs A-lag for herrer skulle forhåpentligvis ha stått med tre poeng, men det ble aldri serieåpning som planlagt mot Skjold for en uke siden. I Randaberg gjør man det beste ut av koronasituasjonen.

FOTBALL:Innledningsvis er det viktig å si at for oss så driver med fotball på nivå fem i Norge, ikke er de som blir rammet hardest i samfunnet av denne krisen – men at det er like kjipt for oss som for resten, er det ingen tvil om.

Det sier RIL-trener Eirik Renberg Bjørnø til Randaberg24. All felles aktivitet er stoppet for samtlige fotballag i landet.

Litt forskjellige tiltak

Det betyr ikke at spillerne på ulike nivå ligger hjemme på sofaen, med en bok, ludo eller playstation og spiller Fifa eller andre varianter.

Cupkvalik mot Riska ble foreløpig den siste kampen for RIL.

– Vi har laget et egentreningsopplegg som inneholder litt løping og styrke. Alle øktene logges i det som heter Strava – og på slutten av uka telles innsatsen opp i et poengsystem. De som har gjort jobben skikkelig får med seg en del poeng inn i konkurransen om en fet premie til høsten. De som ikke har gjort jobben må bidra litt ekstra til botkassen. Et nydelig selvutvikling system, humrer treneren.

Han forteller at status etter første uka er at folk synes det er gøy å følge med hvordan de andre trener, og oppmuntrer hverandre.

«Kimmien» leder

– Kuriøst nok er det assistenttrener Kim Henning Madland som leder statistikken, men det er store kontroverser rundt om hans daglige syklektur tur til jobb skal telle eller ikke. Vegard Nesse meldte vel at de øktene var såkalte pensjonistøkter.

Videre er det også tilrettelagt for at spillerne kan kunne låne med seg litt utstyr som baller, kjegler og enkle vekter. Dette for å kunne vedlikeholde formen så så godt de kan i denne perioden.

– Det er ingen som vet hvordan dette kommer til å påvirke avviklingen av seseongen for lagene i den såkalte breddefotballen, men at det er likt for alle er vi enige om. Derfor har vi et avslappet forhold til den biten av situasjonen, folkehelsen kommer utvilsomt først.

Når laget ikke møtes til fellessamlinger, så gjør de det også på andre måter.

– Vi får rett og slett bare se hva som skjer de neste ukene, og forsøke å gjøre det beste ut av situasjonen. Vi skal forsøke å avholde videomøter på jevnlig basis for å opprettholde den sosiale kontakten. Den sosiale biten er nesten det verste å miste, slår treneren fast.

Randabergs neste kamp skulle etter planen vært spilt førstkommende lørdag, hjemme mot Kopervik. Den er selvsagt avlyst.