Hektisk hverdag for lokal leverandør av medisinsk utstyr

Gymo AS  i Randaberg har kontakt med over 100 kommuner i landet, i forbindelse med koronautbruddet. Firmaet beskytter også de ansatte – for også der er man oppmerksom på smitte.

André Hansen er Salgs- og markedssjef i Gymo AS. I 2020 leverte selskapet i Randaberg tidenes resultat.|Gymo selger mye forskjellig utstyr man har behov for i disse tider. |
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over fire år gammel

NÆRINGSLIV:

– De som kan ha hjemmekontor har det, men vi har også innført skiftordning for dem som jobber ved lageret i Mekjarvik, sier salgs- og markedssjef André Hansen i Gymo AS til Randaberg24. De gjør det som er nødvendig for å beskytte de ansatte i bedriften.,

Selskapet er leverandører av forskjellig medisinsk utsyr - og det er virkelig noe det er behov for etter koronautbruddet. Ute i Mekjarvik er lokalene omtrent isolert fra omverdenen.

Kommuner

– Vi har kontakt med over 100 kommuner rundt i landet, og en del av disse har vi levert forskjellig utstyr til. Det kan være forskjellig smittevernsutstyr som det er behov for, forteller han.

For det er ingen tvil om at behovet for utstyr er stort. I kommuner er man i gang med å bygge opp for de neste uker, måneder eller til om med over ett år fram i tid.

 Gymo selger mye forskjellig utstyr man har behov for i disse tider.

– Vi har i mange tilfeller utstyr som det er behov for, eller så kan vi skaffe det til veie. Det går på forskjellige ting. Vi bestilte nettopp 1 million munnbind fra Kina, blant annet.

På listen av utstyr finnes blant annet munnbind, forbruksmateriell, helseartikler, utstyr til helsepersonell, laboratorieutstyr, senger, skjermbrett, påkledning, mikroskop og veldig mye annet.

Mangelvare

Det er nemlig stor mangelvare på medisinsk materiell etter koronautbruddet. Gymo leverer mye - og er også i kontakt med det som heter Sykehusinnkjøp, eid av Helse Sør-Øst RHF, Helse Nord RHF, Helse Midt-Norge RHF og Helse Vest RHF.

– Vi snakker med dem også om leveranser, men det er ikke noe klart der ennå. Men vi har kontakt og har levert utstyr til over 100 kommuner rundt i landet. Det er en hektisk hverdag for oss, fortsetter Hansen.

Gymo opplever også at ting blir dyrere å hente. Det gjelder blant annet frakt av varer som bestilles. Normalt går mye med båt, men i tidene man opplever nå er det flytransport som gjelder.

– Vi har også brukt dette tidligere, men prisene er skrudd opp. Tidligere har vi betalt rundt 60.000 kroner for frakt med fly, mens vi nå opplever at prisene skyter i været, opp til 300.000 kroner for en sending.

Kontaktnett

Det betyr ikke at Gymo skrur prisene sine i været.

– Vi forsøker å være på omtrent det samme nivået prismessig som tidligere. Vi ser at tidene endrer seg og det innføres restriksjoner i en rekke land. Når vi betaler 300.000 kroner for flyfrakt så sprer vi kostnadene på våre produkter.

Den lokale leverandøren i Randaberg henter varer fra land som Kina, USA, England, Tyskland og Portugal.

– Mye av dette går også gjennom agenter, som virkelig har skrudd opp sine priser i denne tiden. Vi har etter hvert bygget opp et godt nettverk for vår bedrift og disse benyttes flittig i disse tider.

Gymo AS står oppført med 9 ansatte, hvor salgs- og markedssjef André Hansen jobber ved kontoret i Oslo.

– Vi tror det fortsatt blir travelt fremover og vi skal bidra med det vi kan av forskjellig utstyr til dem som har behov, avslutter Hansen

https://www.facebook.com/Gymo.no/posts/3033083100077607

Publisert: