Arbeiderne som er involvert i arbeidet med Ryggstraen Park, fikk servert deilig fiskesuppe av kokken, Ørjan Hansen.
Arbeiderne som er involvert i arbeidet med Ryggstraen Park, fikk servert deilig fiskesuppe av kokken, Ørjan Hansen. FOTO: Per ThimeBilde 1 av 12
IMG_0523
FOTO: Per ThimeBilde 2 av 12
IMG_0525
Bilde 3 av 12
IMG_0526
Bilde 4 av 12
IMG_0527
Bilde 5 av 12
IMG_0528
Bilde 6 av 12
IMG_0529
Bilde 7 av 12
20181104-DSC_6342
Bilde 8 av 12
20181104-DSC_6344
Bilde 9 av 12
20181104-DSC_6348
Bilde 10 av 12
20181104-DSC_6376
Bilde 11 av 12
20181104-DSC_6382
Bilde 12 av 12

Ryggstraen Park hadde sperreskål

– Det har vært en lang, slitsom og kostbar prosess

Ryggstraen Park heter området hvor det etter hvert skal være 38 leiligheter. De to utbyggerne Gunnar Kolnes og Per Inge Hamre kjøpte tomten tilbake i 2012.

NÆRMERE: – Det har vært en lang prosses dette, og det har til og med vært til dels slitsomt og kostbart.

Det er nemlig en lang og innholdsrik historie som ligger bak der hvor det nå nærmer seg ferdig for del A og B av Ryggstraen Park. Fredag var det sperreskål for de to første leilighetskompleksene – nede i garasjen.

Fiskesuppe sto på menyen til alle dem som er involvert i prosjektet.

Gartneriet

– Her vi står nå var det gartneri tidligere. Det er tomten til tidligere Lande Gartneri vi er i nå. I dag er det parkeringsplass under leilighetene, men oppe over oss begynner det å ta form, sa Per Inge Hamre til alle de fremmøtte i en varm garasje.

Per Inge Hamre er sammen med Gunnar Kolnes utbygger av Ryggstraen Park. Foto: Per Thime

Det har nemlig ikke bare vært greit å få dette til. Tomten ble kjøpt allerede i 2012, og hadde alt gått som det skulle, så hadde det vært ferdig for mange år siden.

– Ting gikk ikke som det skulle. Vi hadde ariktektskonkurranse hvor det var fem firma som leverte forslag. Det meste så bra ut for vi valgte oss også ut en samarbeidspartner. Men nei.

Det kom klager på regulering, ikke bare en gang – men flere.

Ut mot veien

– Leilighetene som de står i dag ut mot veien var ikke en gang med på de første tegningene. Tre reguleringsplaner senere så er vi fornøyd, og det samme tror jeg omgivelsene i området er, forteller her.

Hamre legger ikke skjul på at det har kostet, både i tid og penger.

– Det er jo flere år siden vi kunne vært ferdige her, og den ekstra tiden som er brukt har så klart kostet også mye penger.

Slik skal det bli når alt står ferdig.

I Ryggstraen Park skal det være 38 leiligheter. I og med all ventingen og ting som ikke ble klart, så har det ikke vært mye markedsføring rundt prosjektet til Hamre og Kolnes.

– Vi havnet jo skikkelig bakpå. Vi hadde mange som var interesserte og som ønsket å kjøpe. Flere av disse kjøpte i stedet andre steder i kommunen, som oppe ved Ryggveien eller i sentrum.

Til nå er det solgt 18 av 38 leiligheter. Det er et salg man nå ikke er fornøyd med.

– Det er vi ikke, men en av årsakene til det er nettopp at markedsføringen ikke kom skikkelig i gang. Nå skal vi ta tak – og vi er optimister.

Visningshelg

I første omgang skal det være visning 21. og 22. mars.

– Vi inviterer blant annet til konsert nede i garsjeanlegget. Der kommer den lokale artisten Bård Halsne på besøk. Det blir visning både lørdag og søndag, sier Hamre.

Denne uka ble også visningsleilighet gjort klar, ferdig innredet. Utenfor er det allerede rullet ut flere meter med plen.

– Det vi synes også blir litt unikt her, er det som handler om park. Ryggstraen Park skal inneholde frukttrær, grønnsaksplanter og bærbusker. Her nede ved straen tror vi dette skal fungere godt.

Dette er visningsleilighet, ferdig innredet. Foto: Per Thime

I forbindelse med planleggingen har utbyggerne også vært på studietur i Tyskland for å fange opp interessante ting.

– Når byggingen kom i gang har alt gått veldig bra. Det er mange gode firma som er med, og alt samarbeid har fungert på beste måte. I dag fortjener alle en stor takk – og ikke minst servering av den beste fiskesuppe fra kokk, Ørjan Johannessen.

Ørjan Johannessen stilte med fiskesuppe til arbeiderne. Foto: Per Thime

PS! Se også bildegalleri øverst oppe i artikkelen.