Satser videre for de yngste

I det som var Bokåret 2019 ble det satt av midler, som blant annet Randaberg kommune fikk. Det var en satsing for de aller yngste – og den satsingen fortsetter dette året.

  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over fire år gammel

BØKER: – I Bokåret 2019 ble det satt av midler fra Nasjonalbiblioteket som vi kunne søke på til ulike prosjekt. Vi bestemte oss for å starte på en satsing på de aller yngste, sier Tale Østrem, bibliotekar i Randaberg.,

Det ble gjort og det var blant annet en temauke, «Med bøker fra livets begynnelse». Der var det blant annet musikk fra livets begynnelse. I tillegg var det fortellerstund for de yngste og foredrag for foreldre i barselpermisjon.

– Dette var en stor suksess, og vi ønsker veldig gjerne å fortsette dette arbeidet. Derfor søkte vi Fylkesbiblioteket om midler for 2020, som vi nå har fått og skal utvikle dette videre. Vi ønsker på sikt å få til en fast ordning for de yngste, men er foreløpig avhengig av friske midler fra år til år.

Biblioteket gjør imidlertid ikke alt alene, for dette er også et samarbeid.

– Det er viktig å få med at Helsestasjonen i Randaberg er vår hovedsamarbeidspartner i dette prosjektet. Det er en helt sentral institusjon for de yngste, de har mye kunnskap, blant annet om språk og samspill, og der gjør vi vårt beste for å utfylle hverandre.

Publisert: