Helle Stentoft Hansen gjorde come-back med dressurridning etter 17 år. Det endte med seier.
Helle Stentoft Hansen gjorde come-back med dressurridning etter 17 år. Det endte med seier. FOTO: Per Thime

Gjorde comeback etter 17 år – gikk til topps

Helle Stentoft Hansen driver til daglig rideskole på Leikvoll. Men hun lot seg overtale til et comeback som dressurrytter. Det angrer hun ikke på.

HEST: Det het faktisk comeback-cupen, det som Helle Stentoft Hansen (52) deltok i forrige helg.

– Det var eleven min som meldte meg på og siden jeg liker å ta en utfordring så var jeg ikke så vanskelig å be, sier hun til Randaberg24.

Det er på Leikvoll det skjer i det daglige. Der leies det en gård hvor det i øyeblikket er 26 hester på gården.

Helle Stentoft Hansen på hesten Puk som gikk til topps med 70,968 posent i finalen. Foto: Privat

– Det er ganske fullt her, både av hester og aktivitet, forteller hun.

120 elever på hesteryggen

På gården er det nemlig også mange som er innom. I hestemiljøet er det et samlingssted, og ikke minst er det kurs for 120 rideskoleelever.

– Det er helt fantastisk her oppe på Leikvoll, og rideskolene er populære og smekk fulle . Det er mange innom her hver eneste dag, og det er noe som gleder oss.

Helle er dansk, fra den idylliske byen Thisted på Nordjylland. Men i Norge har hun bodd siden 1988.

– Det er en del år siden, men da jeg bodde i Danmark var jeg med på landslaget i voltige, sier hun.

Hesten Puk

Denne øvelsen blir ofte sammenliknet med kombinasjon av turn og dans på hest. Det er den eneste grenen innen hestesporten der menn og kvinner ikke konkurrerer mot hverandre, men i forskjellige klasser.

Forrige helg var hun altså tilbake med dressur. På Lillestrøm stilte hun sammen med 10 andre i sin klasse – for dem over 40 år. Sammen med hesten Puk ble det seier.

– Først og fremst var det moro å møte kjente fra ridemiljøet igjen. Men dette var altså første stevnet på 17 år for min del, og at jeg skulle vinne hadde jeg ikke tenkt på forhånd. Egentlig reiste jeg mest bort for å ha det kjekt.

Kjekt ble det, og seieren kom i tillegg. Hun legger ikke skjul på at når det først ble seier, så ga det en viss mersmak.

– Hehe! Det er klart det gjorde det. Her i fylket arrangeres det blant annet Rogalandscup i dressurridning og jeg har allerede meldt meg på til helgen som kommer. Da er det stevne på Foss-Eikeland i Sandnes.

Mange hilsener

Samspill mellom rytter og hest er viktig innen all hesteidrett. Det gjelder også innen dressurridning.

– Under konkurransen på Lillestrøm var Puk helt fantastisk, og jeg er fornøyd med rundene mine, sier Stentoft Hansen.

Det har hun all mulig grunn til – og resultatet har blitt lagt merke til.

– Det har vært mange kjekke hilsener på Facebook, jeg har fått både blomster og sjokolade fra folk. Det ble mye mer enn jeg trodde dette, humrer hun.

Nå er den videre planen å fortsette med rideskole på Leikvoll, men også andre ting på gården.

– En gang i måneden skal jeg ha kurs for voksne, det vil si dem over 40 år. Det er et godt miljø for hest her i Randaberg og jeg vet at dette blir populært å være med på.

På gården på Leikvoll er det som tidligere nevnt 26 hester. To av dem er av den eldre garde. Den ene er 27 år og en annen er 30 år.

– Dette er en stor del av familien min. Jeg blir veldig knyttet til hestene, som andre gjør med sine husdyr , sa hun før hun gikk innover i stallen for dagens stell.