Robert Håland er klar for morgendagens valentinsdag. Han regner med et godt trykk, mest fra menn.
Robert Håland er klar for morgendagens valentinsdag. Han regner med et godt trykk, mest fra menn. FOTO: Per Thime

Valentinsdagen: – Fredag er det mest mannfolk her!

Fredag er det nok en markering som står for tur. Det er nemlig valentinsdagen, eller St. Valentine’s Day – som det blir på engelsk.

HANDEL: – Uansett norsk eller engelsk uttale så er dette en av de dagene hvor vi handler inn en del ekstra varer. Til fredag er det kjøpt inn ekstra roser, for det er nemlig det «kånene» vil ha, sier Robert Håland på Europris.

Koner, samboere eller kjærester. Det skal aller helst være i rødt dette med valentinsdagen. Og er det noe som er hjerteformet så er også det midt i blinken.

Ekstra bøtter

– Til morgendagen har vi bestilt inn 60 ekstra bøtter med røde roser. Det blir en travel, men god dag for oss her på sletta. Jeg regner med det er mest mannfolk innom her for å kjøpe med seg blomster hjem – for dette er jo noe menn gjør ved anledninger som dette, å kjøpe roser med seg hjem.

Håland forteller videre at det er en av de større dagene i løpet av året, men ikke den største.

– Det er en ganske stor blomsterdag for å kalle det for det. Valentinedagen faller på samme dag hvert år, mens morsdag- og farsdag skifter dag. Neste år er det både morsdag og valentinedag på samme dag har jeg sett.

Husker konen

Selv regner Håland seg som en som pleier å huske på konen med jevne mellomrom og ikke bare når det «kreves».

– Dette er jo en del år siden, men jeg kjøpte en blomsterbutikk før jeg traff kona. Hun overtok den og da mente jeg at det var en del å gå på i noen år. Jeg pleier vel ganske ofte å ta med meg en bukett blomster hjem, sånn hver fredag, forteller han.

Når det er valentinedagen fredag har Håland handlet blomster på Østlandet. Der er kvaliteten best på denne tiden av året.

Det er ikke bare roser det selges i forbindelse med valentinsdagen. Foto: Per Thime

Hjerteformet

– Men det er ganske dyre blomster på denne tiden, for når valentinedagen kommer så er jo den lik over hele verden. Det betyr at mange skal kjøpe inn røde roser, og jo lenger stilker de har, jo dyrere blir det. Vi regner imidlertid med at vi har nok til alle.

Men det er ikke bare blomster som brukes til morgendagen.

– Vi ser jo stadig at utvalget blir større og mulighetene flere. Det går i ulike typer sjokolade, som ofte er hjerteformet. Det finnes bamser og mye mer man kan ta i bruk på en slik dag.

SE OGSÅ: Dette er valentinsdagen