Maren Greyston Bjartung, Politisk sekretariat, Maria Førsvoll, nyvalgt leder i ungdomsrådet i Randaberg, ordfører Jarle Bø og Bente Monica Reilstad, koordinator for barn og unge
Maren Greyston Bjartung, Politisk sekretariat, Maria Førsvoll, nyvalgt leder i ungdomsrådet i Randaberg, ordfører Jarle Bø og Bente Monica Reilstad, koordinator for barn og unge FOTO: Arkivbilde, Per Thime

Nytt ungdomsråd skal gi gode råd

I løpet av våren skal det opprettes et helt nytt ungdomsråd i Randaberg. Nå skal det verves aktuelle kandidater.

RÅD: – De som skal sitte i ungdomsrådet skal være mellom 13 og 19 år. De trenger ikke være bosatt i kommunen, men de må ha tilknytning til et lag, organisasjon eller annet i Randaberg, sier Maren Grayston Bjartung i Randaberg kommune.

Torsdag ettermiddag var det innkalt til pressekonferanse om det kommende rådet. Fra kommunen stilte ordfører Jarle Bø, sammen med Bente Monica Reilstad, koordinator for barn og unge, og Maria Førsvoll, medlem i ungdomsrådet i Rogaland fylke, og allerede nevnte Maren Grayston Bjartung.

Spennede å være med

Maria Førsvoll er 17 år og kommer fra Randaberg. Hun er allerede aktiv, i fylkeskommunens ungdomsråd.

– Jeg synes det er spennende å være med i rådet i fylket, og at dette nå skal komme til Randaberg er veldig bra. Man trenger heller ikke være politisk aktiv eller være medlem i et parti for å være med, sier hun.

Nå er altså Randaberg kommune på let etter kandidater. Ni faste og hele atten varamedlemmer. Det er en kabal som skal gå opp, men ordfører Bø håper og tror det skal la seg ordne.

Ordfører Jarle Bø satser på at det melder seg flere kandidater til ungdosmrådet i Randaberg. Foto: Per Thime

– Jeg tror det er spennende å være med i et slikt råd. Ungdommen skal tas på alvor og her får de også mulighet for å være med å komme med innspill i politiske saker som skal dreie seg om nettopp unge. De er ungdom og skal representere ungdommen, fortsetter Bø.

Politisk rådgivende organ

De unge som til slutt blir valgt skal også ha sin godtgjørelse. I råd og utvalg er det kroner 900 per møte.

– Det er imidlertid ikke derfor vi tror ungdom blir med på dette. Ungdomsrådet blir et politisk rådgivende organ for kommunestyret, når det gjelder saker som handler om levevilkårene for barn og unge, sier Bente Monica Reilstad, koordinator for barn og unge i Randaberg kommune.

Til sist henter vi informasjonen fra kommunens nettside.

Vil du være med?
Send inn forslag på kandidater via e-post: post@randaberg.kommune.noFrist for å melde inn kandidater er onsdag 25. mars 2020.

Ditt forslag må inneholde:

  • Kandidaten sitt navn og alder.
  • Hvem kandidaten er foreslått som representant for (lag/forening/klubb, skole eller gruppe ungdom).
  • Kontaktinformasjon til kandidaten og den/de som foreslår kandidaten.

Medlemmene til rådet blir oppnevnt av kommunestyret.