Oddbjørn Leikvoll meldte seg ut av partiet.
Oddbjørn Leikvoll meldte seg ut av partiet. FOTO: Privat

Meldte seg ut av Frp i protest!

Utspillet til leder av Stavanger Frp, Mats Danielsen, om at Randaberg slås sammen med Stavanger ved bruk av tvang, faller ikke i god smak. Et medlem har meldt seg ut av partiet.

UTMELDT: – Ja, med slike diktatoriske tanker fra et parti blir demokratiet satt til sides. Dette kan jeg ikke stå inne for selv om det i dette tilfellet ikke er Frp Randaberg sitt forslag.

Det sier Oddbjørn Leikvoll, nå tidligere Frp-medlem til Randaberg24. Han har nemlig i ettermiddag meldt seg ut av partiet etter at Stavanger-leder Mats Danielsen uttalte, at Randaberg (og Strand) bør tvinges til å slås sammen med Stavanger.

Oddbjørn Leikvoll, bak til venstre i bildet, har meldt seg ut av partiet. Ellers på bildet ser vi Tone Gjerde, Walter Raustein, Robert Raustein og Øystein Thorsen. Foto: Randaberg Frp

Leikvoll er ikke den eneste i Frp Randaberg som reagerer. Gruppeleder Robert Raustein er heller ikke imponert.

– Tåpelig utspill

Useriøst av Stavanger Frp å true med tvang. Dette har vært en prosess som sluttet av nå nettopp og det må også de respektere. Det er tåpelig å komme med, at vi er som én kommune allerede fordi vi har noen IKS samarbeid. Dette må gjøres på en folkelig måte, ved at innbyggerne i Randaberg bestemmer seg for sammenslåing. Foreløpig er det all grunn til å tro at innbyggerne vil være selvstendig og vi planlegger et jubileumsår i 2022 som jeg gleder meg til å feire, sier Raustein til Randaberg24.

Om utmeldelsen til Oddbjørn Leikvoll sier Raustein:

Det er trist at et utsagn fra Stavanger Frp skal gjøre at medlemmer fra Randaberg melder seg ut. Dette er noe Randaberg er totalt imot og vi håper at han melder seg inn igjen for å holde Randaberg styrket.

Mats Danielsen er leder av Stavanger Frp. Foto: Frp

– Vil gjøre godt

Mats Danielsen melder dette om utmeldelsen:

Det er synd om noen velger å melde seg ut på grunn av uenighet mellom Randaberg og Stavanger Frp. Jeg er valgt for å gjøre det best mulig for Stavangers innbyggere, og det vil forslaget vårt gjøre, sier han.

Lederen av Stavanger Frp mener det ikke er uventet at han ikke høster så mye støtte lokalt i Randaberg.

– Jeg forventer ikke at noen fra Randaberg skulle være enige i at Stavanger skal slutte å subsidiere tjenester der ute. Dette handler om mye mer enn de få IKS, og det vi har der. Det handler om skatteinnkreving, barnevern, legevakt, IT og flere andre viktige kjerneoppgaver. Dersom Randaberg FrP mener at de 52 tjenestene kan leveres av Randaberg alene, på en minst like god og effektiv måte som en storkommune kan – så vil jeg gjerne lære av det, fordi det ville vært svært unikt, avslutter han.