Mats Danielsen er leder av Stavanger Frp.
Mats Danielsen er leder av Stavanger Frp. FOTO: Privat

Frp vil bruke tvang for å få Randaberg inn i Stavanger

Mats Danielsen, leder av Stavanger Frp, foreslår å bruke tvang for å slå sammen Randaberg med Stavanger.

SAMMENSLÅING: Ikke før hadde Arbeiderpartiet snakket om nabosamtaler, så følger det en fortsettelse. For Frp i Stavanger er klare for å bruke tvang for å slå sammen Randaberg (og Strand) med Stavanger.

– Vi kommer til å kjøre en beinhard linje framover, sier Mats Danielsen, leder i Stavanger Fremskrittsparti, til Stavanger Aftenblad.

I går var det Arbeiderpartiets Øyvind Jacobsen som ønsket nabosamtaler med blant annet Randaberg om en fremtidig sammenslåing.

Danielsen forteller at han føler seg litt snurt at Ap kom Frp i forkjøpet.

– Stavanger har et administrativt vertskommunesamarbeid med andre kommuner. Dette betyr at vi tar ansvar for å drive alt fra barnevern, skatt, IT, legevakt for andre kommuner. Randaberg og Strand er blant de største mottakerne. Randaberg har 52 tjenester levert av Stavanger. Problemet med disse avtalene er at betalingen er beregnet på en måte som Stavanger kommune taper penger på, sier Mats Danielsen.

Danielsen mener det er på tide at nabokommunene må innse hvor mange tjenester de får levert av Stavanger. Han mener det bare er en formalitet før det er snakk om én kommune.

På Randaberg avviser ordfører Jarle Bø videre snakk om dette.

– I stedet for å legge opp til tvangssammenslåing og skyttergraver bør vi jobbe sammen, sier Bø til avisen.